جلسه کارگروه آرد و‌ نان شهرستان چایپاره برگزار شد

به گزارش روابط عمومی فرمانداری شهرستان چایپاره ، 23 خرداد 1402 جلسه کارگروه آرد و نان به ریاست فرماندار شهرستان چایپاره و با حضور اعضای کارگروه در سالن جلسات فرمانداری شهرستان چایپاره برگزار شد. 
 
🔰در این جلسه موارد زیر مطرح و تصمیات مقتضی اتخاذ شد : 
1-  لزوم آموزش عوامل نظارتی و بازرسان 
2- لزوم آموزشی ویژه نانوایان و واحدهای خبازی و اعطای گواهینامه پایان دوره  
3- لزوم برگزاری آموزش لازم برای عموم مردم  
4- لزوم تشدید بازرسی توسط جهاد کشاورزی ، صمت ، شبکه بهداشت ، اتحادیه ، اتاق اصناف و بسیج بر عملکرد نانوایی ها و تخلفات موجود از جمله تعطیلی غیرموجه واحدهای خبازی و سوپرمارکت های عرضه کننده نان یارانه ای  
5- کثرت تعداد نانوایی های شهرستان در قیاس با پراکندگی جمعیت و مشکلات ناشی از آن برای مدیریت شهرستان فلذا سیاست کارگروه بر مدیریت موضوع  و ممنوعیت صدور هر گونه مجوز نانوایی یارانه ای نوع 1 و 2 ، لیکن احداث نانوایی آزادپز بلامانع می باشد و کارگروه موظف به مساعدت در اخذ پروانه فعالیت و همچنین کارگروه موظف به رصد خرید آرد آن واحدها از سامانه سیما و متعهد به تأمین آرد آن ها می باشد . 
6- در صورت وقوع 3 مرتبه تخلف ( متوالی ) ، کارگروه شهرسان با رصد و بازرسی واحدهای نانوایی می بایست ضمن اخذ تعهد در مرتبه اول ، در مرتبه دوم نسبت به کاهش سهمیه ناوا و تحویل به نانوایی همجوار و در مرتبه سوم موظف به قطع آرد تخصیصی و انتقال آن به نزدیک ترین واحد همجوار می باشد .  
7- با توجه به تبعات عدم حضور صاحب پروانه فعالیت خبازی در محل ، ضرورت دارد صاحب پروانه و یا مباشر ( فرد معرفی شده طی مکاتبه رسمی از طرف صاحب پروانه و دارای کارت مباشرت از اتحادیه ) در محل واحد صنفی حضور دائمی داشته باشد و در صورت عدم حضور صاحب پروانه به علت واگذاری واحد به فرد دیگر ( با بررسی دلایل و به صورت مستند ) به استناد تبصره 5 ماده 12 قانون نظام صنفی می توان پروانه کسب را ابطال نمود . در صوورت عدم اثبات واگذاری اتحادیه می بایست اختار عدم حضور را به صاحب پروانه صادر نماید و در صورت عدم حضور با توجه به ماده 28 قانون امکان برخورد وجود خواهد داشت . 
8- بر اساس لیست بازرسان ارسالی به استان ضرورت دارد الف) بازرسی ها تشدید یابد ب) اخذ تعهد در هر مرتبه بازرسی مبنی بر رفع و عدم تکرار تخلف و رفع نواقص اقدام گردد و نتایح بازرسی به صورت روزانه در گروه کارگروه آرد و نان استان قرار گیرد  
9- با توجه به لزوم هم افزایی در جهت نیل به موفقیت در مهار آشفتگی های بازار آرد و نان ، مقرر است از ظرفیت اتحادیه نانایان شهرستان با استفاده از مکانیسم های چون خلع ید و عدم اعطای صلاحیت با نانوایان متخلف اقدام شود .                                                     10- بر اساس اعلام متولی سامانه نانینو ، عملکرد حوزه آرد و نان شهرستان در رابطه با اعمال و مدیریت سهیمه های ترمیمی و جبرانی به نانوایی ها سنجش و تخصیص آرد ترمیمی برای واحدهای متخلف علاوه بر کسب نمره منفی در ماه آتی باعث کاهش فزاینده سهمیه شهرستان شده و بر عکس چنانه ویرایش سهیمه آرد برای نانوایان غیرمتخلف انجام شود موجب نمره مثبت و افزایش سهمیه شهرستان خواهد شد لذاضرورت دارد در این خصوص دقت لازم صورت گیرد . 
11- ضرورت ابطال خبازی های متخلف آزادپز و نان های حجیم که از آردهای نوع یک و دو استفاده کرده اند برای ابطال مجوز  
12- ضرورت نظارت بهداشتی توسط شبکه بهداشت و درمان و پرونده های متشکله و پلمپ های احتمالی را جهت اقدامات بعدی به مراجع ذیربط ( جهاد ، صمت و نهایتاً تعزیرات حکومتی ) گزارش نمایند .  
13- لزوم آگاه سازی نانوایان از مشکلات بهداشتی کنجد سیاه و سپس برخورد با نانوایان متخلف  
14- لزوم استفاده از تجربیات موفق و شاخص سایر شهرستان ها در جهت مدیریت اصولی و بهینه حوزه آرد و نان و ضرورت آموزش مستمر نانوایان پیرامون چگونگی عملکرد ، نحوه صحیح استفاده از دستگاه کارتخوان و سامنه نانینو منتج به پیشگیری از تشکیل صف های طولانی مقابل نانوایی ها و نیز کاهش جزئی سهمیه شهرستان . 
15- لزوم رعایت ساعت مقرر 6 صبح و اطلاع رسانی به موقع  
16- لزوم به روز رسانی اطلاعات سهمیه نانوایی ها و ساعات پخت و اطلاع رسانی به مردم  
17 - گزارش کامل از بازرسی ها و همچنین پرونده های متشکله  به تفکیک انواع نان ، انواع تخلفات به ویژه گرانفروشی ، کم فروشی ، عرضه خارج از شبکه آرد و فروش دو قرص نان بربری با دو بار کارت کشیدن به دلیل دو برابر بودن قیمت  
18- کلیه نانوایان می بایست نان را از طریق دستگاه کارتخوان مخصوص که به

سامانه  نانی نو متصل شده است به فروش برسانند . 
19 -  فرآیند بررسی و تحلیل عملکرد نان فروخته شده توسط نانوایان بر اساس اطلاعات استخراجی از سامانه نانی نو  ( تعداد تراکنش های ثبت شده ، متعارف و نامتعارف  بودن تراکنش ها ، رعایت تناسب میان آرد تخصیصی و نان فروخته شده در هر دوره توسط وزارت امور اقتثادی و دارائی انجام می گیرد بنابراین شرکت غله و بازرگانی دولتی ایران هیچ گونه نقشی در میزان سقف خرید آرد بارگذاری شده واحدهای خبازی در سامانه سیما را ندارند . 
20- الگوهای تخلف و تقلب نانوایی ها شامل : 
1- تعداد ترکنش بالاتر از حد متعارف با یک کارت بانکی به استثناء کارت ثبت شده توسط نانوا 
2- تعداد تراکنش بالاتر از حد متعارف توسط کارت ثبت شده نانوا  
3- استفاده غیر متعارف از کارت هدیه و بن کارت در خرید نان  
4- ثبت تراکنش خرید بین ساعت 24 الی 4 صبح  
5- استفاده از کارتخوان در محلی غیر از نانوایی تعریف شده  
6- افزایش سرعت متوسط تولید نان ( فروش نان گران و ثبت نان ارزان ) 
7- کاهش غیرقانونی ساعت پخت نان  
8- تعداد تراکنش فروش نان پایین تر از حد متعارف  
9- ثبت تعداد نان بالاتر از حد متعارف در هر تراکنش به استثناء خرید کسب و کار ، نهادها ، نذورات و ...  
10- درج نان به جای نایلون در خرید  
11- ثبت تعداد نان بالاتر از حد متعارف به ازای هر کارت یکتا 
12- عدم تطابق خریداری شده  و نان فروخته شده   
13- پایین بودن تنوع کارت های بانکی خریداران نان در هر دوره  
14 - کم فروشی 
 
21- بازرسی ها و نظارت از نانوایی ها روزانه توسط بازرسین جهادکشاورزی، صنعت و معدن و اصناف در قالب چند اکیپ در نوبت صبح و عصر انجام می شود و در صورت بروز تخلف برخورد لازم انجام خواهد شد. مردم نیز  در صورتی که تخلفی را مشاهده می کنند می توانند از طریق تلفن اتحادیه، بازرسی جهادکشاورزی، بازرسی صنعت و معدن یا شماره 124 تخلف را گزارش دهند، چراکه نمی توان به اندازه تمام نانوایی ها بازرسی اعزام کرد، لذا نیاز است مردم برای بهبود شرایط و رفع مشکلات و نواقص با مسئولان همکاری داشته باشند.