






























به میمنت میلاد مسعود حضرت امام حسن عسکری صورت گرفت
به گزارش روابط عمومی فرمانداری شهرستان چایپاره؛ ظهر امروز سه شنبه دوم آبان ماه 1402 همزمان با میلاد مسعود و فرخنده حضرت امام حسن عسکری(ع) با حضور فرماندار ، مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان و مسئولین شهرستان سد آبخیزداری روستای چورس با اعتباری بالغ بر 20میلیارد ریال از محل اعتبارات تملک دارایی به حجم 1300 متر مکعب عملیات سنگی ملاتی به کار فرمایی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان آذربایجان غربی افتتاح و به بهره برداری رسید.
سعید شکورزاده فرماندار شهرستان در ابتدای جلسه ضمن تمجید از عنایت دولت محترم مردمی به تکمیل طرح های نیمه تمام و غیر فعال ، از تلاش ها و پیگیری های استاندار محترم در توسعه پایدار شهرستان چایپاره تقدیر و در اهمیت موضوع آبخیزداری اظهار داشت : سیل به عنوان یکی از مهمترین بلایای طبیعی بوده و از نظر تلفات جانی و خسارات مالی یکی از مهیب ترین بلایای طبیعی در جهان محسوب می شود .
وی در ادامه گفت : علیرغم پیشرفت های علمی و فنی که در عصر حاضر جوامع انسانی در زمینه کنترل و مقابله با مخاطرات طبیعی به آن دست یافته اند ، این فرآیند هنوز همه ساله در سطح جهان و ایران خسارات و تلفات قابل توجهی را به وجود می آورد و بررسی های آماری نشان می دهد تخریب شدید محیط طبیعی و مراکز جمعیتی که ناشی از دفعات وقوع سیل و تخریب ناشی از آن می شود روند افزایشی دارد و در صورت عدم برنامه ریزی و اجرای طرح های زیربنایی همچون آبخیزداری و آبخوان داری و پخش سیلاب جهت حل ریشه ای وقوع سیل ، این مسئله سال به سال به مشکل بزرگتری تبدیل شده و چاره جویی از آن دشوارتر خواهد بود .
وی به تخریب های سیل اشاره و بیان نمود : بحران سیل در کنار آسیب های ناشی از خشکسالی موجب افزایش خاک تا بیش از 4 برابر متوسط جهان شده و در 20 سال گذشته در 3500 اتقاف سیل در کشور به طور متوسط هر سیل حداقل 40 میلیارد تومان خسارت در بر داشته است . از طرفی دیگر با خشکسالی و بحران اقتصادی کاهش نهادهای دامی و کشاورزی متوجه می شویم
فرماندار شهرستان به کم هزینه بودن ساخت سد آبخیزداری در برابر خسارات وارده سیل به زیرساهت ها اشاره و گفت: به منظور عدم وابستگی به واردات نهاده ها ، کاهش خسارات ناشی از فرسایش خاک و از دست دادن زیرساخت های کشاورزی و تولیدی کشور و کنترل سیل و البته مدیریت منابع آب، لازم است اقدامات کم هزینه ، موثر و مورد درخواست مردم در اولویت اجرایی کشور قرار گیرد و یکی از اساسی ترین اقدامات اجرای عملیات آبخیزداری در کشور است و نتایج نشان می دهد با صرف هزینه 2 میلیون تومان در هکتار اجرای عملیات آبخیزداری ، خیرات و برکات بسیاری از جمله کاهش قطعی 70درصد خسارات سیلاب شدید ، افزایش 700 مترمکعب در هکتار منابع آبی قابل استفاده ، افزایش 4 برابری آبدهی قنوات ، پیشگیری از فرونشست زمین ، کاهش 9تن در هکتار فرسایش خاک و کاهش 4 مترمکعب رسوب گذاری در سدهای کشور و زیرساخت های حیاتی مانند جاده ها ، صنعت ، و ... امکان پذیر خواهد بود .
فرماندار شهرستان به توجه ویژه مقام معظم رهبری به مقوله آبخیزداری اشاره و اظهار داشت : معظم له بیان فرمودند : « چند سال قبل از این بحث های آبخیزداری و آبخوانداری مطرح شد . کارهایی هم انجام گرفت . باید اینها با جدیت و قوت دنبال بشود این کارها متوقف نماند.» لذا از مجلس محترم خواست در برنامه هفتم توسعه کشور که در حال بررسی در صحن علنی مجلس است ، توجه ویژه ای به آبخیزداری شود . فرماندار شهرستان در پایان ، نیازمندی های جدی شهرستان در حوزه آبخیزداری را بیان داشت :
1.تکمیل طرح آبخیزداری حوزه چورس
2. اجرای طرح آبخیزداری حوزه سلوکلو - که شهر قره ضیاء الدین را تهدید می کند.
3.اجرای طرح آبخیزداری حوزه علی آباد(حداقل 6 روستای علی آباد ،فیض آباد، خانقاه چورس،قنات میرزاجلیل،مارقشه و بادکی و همچنین محله بیگجوان از شهر قره ضیاء الدین را تهدید می کند)
4. اجرای طرح های آبخیزداری در بالادست سد آغچای جهت جلوگیری از فرسایش خاک و بالا بردن عمر سد آغچای
5.تکمیل طرح آبخیزداری حوزه بسطام
6.اجرای طرح آبخیزداری حوزه تاج خاتون
لازم به ذکر است در پایان این مراسم با اهداء لوح سپاس از تلاش های مهندس حمیدی رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان با اهداء لوح سپاس تجلیل شد .
2 آبان 1402
#دولت_مردمی
#آینده_روشن
#ایران_قوی
#وعده_صادق